Paardrijden op het strand van Callantsoog

De paarden hebben nu vakantie 😀

 De strandritten gaan weer beginnen vanaf 29 April 2019

Vooraf boeken is mogelijk

Heb je zin in paardrijden over het mooie strand van Callantsoog? Beginners en gevorderden kunnen bij ons met begeleiding strandritten maken. Ook als je nog nooit op een paard hebt gezeten kun je te paard over het strand! Of wil je leren paardrijden? Lessen en strandritten zijn één op één waardoor je persoonlijke aandacht krijgt en op je eigen tempo kunt paardrijden. Onze paarden zijn vrolijke en blije paarden die op een zo natuurlijk mogelijk en diervriendelijke manier gehouden worden. Boerderij de Zandpolder ligt direct achter de duinen dus je bent in 5 minuten met je paard op het strand! 

Je kunt kiezen uit één van deze mogelijkheden:

De prijzen zijn inclusief persoonlijke begeleiding en de huur van een paard. De tijd van poetsen en op- en afzadelen worden niet meegerekend. 


Rijles van 1 uur.

Tijd: 09:00, 13:00 of 16:00 uur. 

50,- p.p.


Pippi Langkous paardrijden 20 minuten

Voor kleine kinderen (op een groot paard) Max. 2 kinderen (na 10 min. wisselen of met 2 tegelijk)

Tijd: 13:00 en 13:30 (in de bak)

25,- 


Strandrit in stap van 1/2 uur + kennismakingsles* van 1/2 uur. 

Aanbevolen voor onervaren ruiters of ruiters met een beetje ervaring.

Tijd: 07:30 of om 18:00 uur. 
Van October t/m April om 10:00 en 14:00

50,- p.p.


Strandrit van 1 uur +  kennismakingsles* van 1/2 uur. 

Aanbevolen voor gevorderden en vergevorderden.

Tijd: 07:30 of om 18:00 uur.
Van October t/m April om 10:00 en 14:00 

75,- p.p.


 

*De kennismakingsles is om kennis te maken met je paard en om te wennen aan de manier van rijden voordat je een buitenrit gaat maken. 

Wij hebben geen leeftijdsgrenzen voor het paardrijden. Kinderen onder de 8 jaar kunnen maximaal 20 tot 30 minuten paardrijden i.v.m. concentratie (als ze nog niet gewend zijn om lang paard te rijden). Kinderen onder de 4 jaar kunnen alleen samen met vader of moeder paardrijden.

Kom langs, bel of mail voor een afspraak: 

Zé Challa

Telefoon nummer: 06 12 82 47 39

Adres: Mineweg 1, 1759NZ Callantsoog
(open woensdag t/m zondag van 10 tot 5. paardrijden kan wel op maandag en dinsdag )

Email: Paardrijden@zandpolder.nl

Strandritten

Er kunnen 2 personen een strandrit maken of rijles nemen (bij uitzondering 3 bij vergevorderden). Hou er rekening mee dat de paarden maximaal 85 tot 90 kilo kunnen dragen. Comfort en veiligheid van mens en dier staan voorop! Als je een uur aan het paardrijden bent, ben je voor en na het rijden ongeveer een half uurtje bezig met het verzorgen en op- en afzadelen van je paard. Je bent in totaal dus 2 uur bezig als je 1 uur rijdt. De tijd die je afspreekt is de tijd van het poetsen en zadelen, je hoeft dus niet eerder aanwezig te zijn.

Voor de strandritten geldt:

Beginners worden begeleid over het strand en gaan alleen in stap. Eerst rijden we even in de bak om te wennen en gaan daarna een half uurtje het strand op. Als je ook in draf wilt kan dat ook, dan wordt je te paard begeleid over het strand. Je ‘stuurt’ het paard dus niet zelf.

Gevorderden kunnen na een kennismakingsles met begeleiding het strand op. Op het strand kun je dan in je eigen tempo in stap, draf of galop.

Vergevorderden rijden eerst een half uurtje in de bak om aan het paard te wennen, en gaan dan met begeleiding het strand op. Op het strand kun je dan in je eigen tempo in stap draf, galop en harder. Voor vergevorderden hebben we drie paarden tot onze beschikking.

Kennismakingsles

Het is prettig als je voor een strandrit het paard waar je op gaat rijden al een beetje kent. Je wilt tenslotte met volle teugen genieten van een mooie strandrit! Daarvoor is er de kennismakingsles. Je wordt gekoppeld aan een paard, verzorgt hem en zadelt zelf op en gaat vervolgens in de bak met hem rijden. Er wordt uitgelegd wat het karakter van het paard is en hoe hij het best reageert op hulpen.

Wat je kunt verwachten

Wanneer je een afspraak maakt om paard te rijden geef je door hoe goed je kunt rijden en wat je graag wilt doen. Op de dag dat je gaat rijden, poets en zadel je je paard zelf. Als je dat nog nooit gedaan hebt of nog niet zo vaak, leert je begeleider dat aan je. Alles wordt in jouw eigen tempo gedaan en wat je niet weet wordt je geleerd. Als je een strandrit gaat maken, rijden we in 5 minuutjes naar het strand, dit is uniek! Dat komt omdat Boerderij de Zandpolder direct achter de duinen ligt. Na het rijden verzorg je het paard weer zelf: afzadelen, hoeven krabben, poetsen en natuurlijk je paardje even verwennen met een knuffel en wat lekkers.

Over de Paarden

Onze paarden staan 24/7 buiten in een pad rondom het weiland. Zo hebben ze genoeg ruimte om lekker hard te rennen en met elkaar te spelen. Ze kunnen zelf kiezen of ze even droog willen staan in de inloopstal of buiten blijven staan. Ook kunnen ze kiezen of ze kraanwater of water uit de sloot willen drinken, en waar ze willen eten. Onze paarden krijgen onbeperkt hooi en biologisch voer. Doordat ze zoveel zelf kunnen kiezen en ze de ruimte hebben, zijn ze meestal erg vrolijk en vinden ze het leuk om wat te doen. Hieronder stel ik ze allemaal voor en geef ik een korte beschrijving van hun karakter.

Alegria

Dit is het begeleidingspaard. Ze is een vrolijke en drukke merrie. Haar naam betekend Blijdschap in het Spaans en Portugees. Ze galoppeert graag heel hard over het strand en houd van lange buitenritten. Ze is de leider van de kudde, kan heel goed met mensen omgaan, is zeer intelligent en voelt je heel goed aan.

Alpha

Deze leuke ruin is de druktemaker van de kudde, altijd vol energie. Hij is ook erg gevoelig en neemt snel het humeur van de ruiter over. Als je er zin in hebt, heeft hij er ook zin in! En als je nog een beetje twijfelt doet hij het heel rustig aan. Springen en hard galopperen vind hij het leukste om te doen. Alpha betekend begin of eerste.

Déesse de la mer (spreek je uit als Ds)

Deze knuffelkont is zeer geliefd. Dat komt waarschijnlijk door haar vrolijke snoetje en rustige persoonlijkheid. Ze is nog maar 5 jaar oud en dus nog hartstikke nieuwsgierig. Ze wil graag werken en is erg rustig, lief en intelligent. Haar naam betekend godin van de zee, wat natuurlijk heel toepasselijk is! Ze is een Boulonnais Frans Trekpaard en zoals alle trekpaarden niet snel van dingen onder de indruk.

Spot

Deze grote vriend is alweer 19 jaar oud en heeft een hoog knuffelgehalte. Met zijn lieve ogen en zijn stoere uiterlijk paradeert hij altijd vrolijk in het rond. Hij heeft een rustig karakter met een verscholen ‘vuurtje’. beginners kunnen de basis van het paardrijden goed op hem oefenen en gevorderden kunnen op hem naar buiten. Pas op voor je eten want hij eet stiekem alles op! Zelfs broodjes worst, ijsjes, wafels, ontbijtkoek enz. zijn niet veilig bij hem!

Handig om te weten

• 29 April t/m 1 November, maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 17:00 is het bijbehorende Juttersmuseum geopend. Daar kun je wat drinken in het Jutterscafé en het museum bezoeken.

•Toilet is aanwezig

•Trek laagjes kleding aan die comfortabel zitten, een lange broek, lange sokken en dichte schoenen.

•Dit kun je lenen: Caps maat (2x) XL , S en 54 en 52. Laarzen maat 40.

•Parkeren op het naastgelegen parkeerterrein is gratis.

Andere mogelijkheden

•paard met begeleiding huren voor een aanzoek, trouwfoto of familiefoto op het strand

•springles

•les met een eigen paard (Gedragsproblemen oplossen zoals angsten, gebrek aan respect, enz.)

•les in grondwerk met paarden

•les in het communiceren met paarden

•les in paarden poetsen en verzorgen

•les in zelfvertrouwen en leiderschap d.m.v. omgang met paarden

•les over voeding en huisvesting

•buitenrit door weidevogelgebied, bos, duin en strand van ongeveer 2 uur

•Een strandrit voor mensen die nog nooit op een paard hebben gezeten! Eerst lopen we in de bak en wordt er uitgelegd hoe je goed in het zadel moet zitten. Dan gaan we naar het strand. Je begeleider gaat te voet mee en houd het paard vast.

* Als je andere wensen hebt met paarden kunnen we dat ook regelen. Wil je bijvoorbeeld graag met de familie lopend over het strand terwijl de kinderen te paard zitten en begeleid worden vanaf de grond, geen probleem! Of wil je graag heerlijk ontspannen zonder zadel lekker over het strand stappen? Niets is te gek! Geef het door en we helpen graag jouw wens uit te laten komen.

Belangrijk!

Strandritten en buitenritten zijn voor de eigen veiligheid onder begeleiding. De begeleider is in het bezit van een Militair ruiterbewijs en beschikt over de nodige EHBO vaardigheden. Het dragen van een cap en dicht schoeisel is verplicht. Dit alles ten behoeve van de veiligheid voor mens en dier. Voor het rijden moet je akkoord gaan met de algemene voorwaarden. Houd er rekening mee dat paarden onvoorspelbare dieren zijn die door hun grootte en gewicht gevaarlijk kunnen zijn voor mensen. Het berijden en de omgang met paarden brengt altijd risico’s met zich mee en is daarom op eigen risico.

Annuleringen

Het is belangrijk dat je je maximaal 30 minuten van tevoren meld als je vertraagd bent of niet kunt komen. Eerder melden wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld. Doe je dit later of niet, dan ben je de zandpolder een vergoeding verschuldigd voor het wachten. Dit is te lezen in de algemene voorwaarden. Als wegens omstandigheden de afspraak niet door kan gaan door bijvoorbeeld; persoonlijke omstandigheden, een ziek paard of heel slecht weer, wordt er zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

De omgeving

De Zandpolder ligt direct achter de duinen en in het natuurgebied ‘De zandpolder’.

In Callantsoog kun je volop genieten van de natuur. Er is een prachtig weidevogelgebied aangelegd en er is een mooi bos, weidse polders, hoge duinen en natuurlijk het strand! Er zijn daardoor genoeg buitenrij-mogelijkheden.

Waarom paardrijden?

Door paard te rijden verbeter je, je houding en balans en je leert je lichaam gecontroleerder te gebruiken. Dit komt omdat je met het paard mee moet bewegen en hem ook nog eens met kleine lichaamssignaaltjes moet sturen, versnellen en vertragen. Door consequent, met respect en geduld met deze dieren om te gaan wordt je een beter leider en zelfverzekerder persoon. Paarden kunnen van nature ook heel goed aanvoelen wat je denkt en hoe je je voelt. Hierdoor leer je, je gedachten op een rijtje te zetten omdat paarden meteen reageren op een verandering van intentie. Omdat paarden in ‘het nu’ leven krijg je dus direct feedback. Naast alles wat je van paarden kunt leren is het natuurlijk ook geweldig dat je op hun rug kunt rijden! Door paard te rijden kun je ineens heel hard rennen, hoog springen, grote afstanden afleggen in een korte tijd, op plekken komen waar je normaal niet zo snel komt en natuurlijk het ultieme gevoel van vrijheid beleven.